fbpx

Haastattelut, Lisätulot, Sijoittaminen, Työelämä, Yrittäjyys

12 lapsen äiti sijoittaa ja pyörittää Amazon-verkkokauppaa

Jaa artikkeli!

Suurperheen äiti Kaisa Peni virkistäytyy tekemällä rahaa sijoittamalla ja verkkoliiketoiminnalla. Hänen periaatteisiinsa kuuluu jatkuva kouluttautuminen ja uusien mahdollisuuksien nuuskinta.

Keski-Suomen Laukaassa asuva Kaisa Peni, 41, unelmoi pienestä pitäen omasta suurperheestä. Haaveesta tuli totta: Kaisalla on neljä tyttöä ja kahdeksan poikaa. Lapsista kolmas on juuri muuttamassa pois kotoa.

Perhe pitää Kaisan kiireisenä, mutta kuten jokainen vanhempi tietää, myös omaa aikaa pitää olla vastapainoksi. Kaisalle se oma piristävä juttu on rahan tekeminen ja bisneksen pyörittäminen. Illalla lasten mentyä nukkumaan tai päivän aikana aina silloin tällöin löytyy hetki, jolloin voi vilkaista älypuhelinta ja hoitaa sijoituksia tai yritysasioita.

Kaisa on puolisonsa Karin kanssa yritteliäs parivaljakko, joka etsii jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Vähän aikaa sitten Kouvolaan valmistui paritalo, jota Kari oli mukana rakentamassa. Paritalon puolikkaat myytiin, ja ne tuottivat myyntituloja.

Kokeiluja on tehty myös osakkaana parissa yrityksessä. Lisäksi Kaisa on kartuttanut osaamistaan opiskelemalla sähkölaserakupunktiota.

Riski ei pelota sijoituksissa

Kaisalla on monenlaisia sijoituksia: osakkeita, rahastoja, raaka-aineita, johdannaisia ja kryptovaluuttoja. Osa näistä on yhdessä puolison kanssa.

– Olen ottanut kaikista sijoituskohteistani itse hyvin selvää, ja sen takia olen uskaltanut lähteä mukaan myös korkeamman riskin kohteisiin, kuten kehittyviin maihin, Kaisa sanoo.

Kryptovaluuttoihin Kaisa Peni on perehtynyt jo kotoa muuttaneen Joona-poikansa kanssa. Joonan hyvä kielitaito on ollut suuri etu. Yhdessä Kaisa ja Joona ovat sijoittaneet sekä bitcoineihin että altcoineihin.

Sijoittaja Kaisa Peni hymyilee pyykkitelineen luona
Kaisa Penin arkeen kuuluvat niin sijoittaminen, suurperheen kotityöt kuin musiikkiharrastuskin. Kuva: Jenna Uusi-Illikainen

Tuoreimpana sijoitusmuotona Kaisa on ottanut haltuunsa treidaamisen eli päiväkaupan. Siinä pyritään tekemään voittoa käymällä kauppaa osakkeilla hyvin lyhyen ajan sisällä.

Kaisan mielestä henkinen puoli täytyy olla hallinnassa, jotta voi menestyä sijoittajana.

– Omien uskomusten täytyy tukea menestystä, ja ihmisen täytyy uskoa omaan potentiaaliinsa.

Marimekon entinen toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen on Kaisan oma idoli, josta hän hakee innoitusta. Luonnollisesti hänen salkustaan myös löytyy Marimekon osakkeita.

Amazonissa myyntiä voi automatisoida

Kryptovaluuttojen lisäksi Kaisa Peni tekee yhteistyötä Joona-poikansa kanssa Amazon-verkkoliiketoiminnan parissa. He teettävät tuotteita Kiinassa ja markkinoivat niitä Yhdysvaltojen Amazonissa. Amazon varastoi tuotteet.

Kaisalla ei ole lupaa paljastaa tarkemmin, mitä tuotteet ovat. Hän kuitenkin kertoo, että vastoin monen mielikuvaa Kiinassa tehdyistä tuotteista, näiden tuotteiden kohdalla vastuullisuudesta on pidetty huolta.

Amazon-toiminnan Kaisa ja Joona aloittivat kaksi vuotta sitten ensin oman yrityksen kautta. Sittemmin he ovat liittyneet osaksi suurempaa useamman ihmisen yritystä.

Suurperheen äidille kätevää on se, että Amazonissa voi automatisoida esimerkiksi asiakaspalautteiden hoitoa ja markkinointia. Näin kaupankäynti ei ole niin sitovaa.

Konmaritus laittoi asiat tärkeysjärjestykseen

Mistä Kaisa sai kimmokkeen syventyä sijoittamiseen ja yritystoimintaan?

– Olen aina ollut kiinnostunut rahasta, numeroista ja laskelmista. Säästäväisyys ja alennusmyyntien hyödyntäminen kuuluivat tapoihini.

Kaisa Peni poikansa ja lapsenlapsensa kanssa
Kuvassa Kaisa Penin poika Jasper ja lapsenlapsi Jasmiina. Kuva: Jenna Uusi-Illikainen

Viisi vuotta sitten aihe alkoi vetää puoleensa syvemmin. Kaisa luki taloudesta ja sijoittamisesta kertovia oppaita. Hän seurasi omia kulujaan ja alkoi huomata turhia rahareikiä.

Seuraavaksi hän lähti mukaan oman talouden hallintaan, sijoittamiseen ja liiketoimintaan liittyviin valmennuksiin. Siellä hän tutustui saman mielisiin ihmisiin ja sai kontakteja.

Samoihin aikoihin Kaisa ”konmaritti” kotonaan eli lajitteli pois turhia tavaroita. Fyysisessä ympäristössä tehty tavaroiden jako turhiin ja tärkeisiin pisti miettimään koko elämässä, mitä hän haluaa.

Perheet ovat Kaisalle sydämen asia

Monet Kaisan tulevaisuudensuunnitelmista liittyvät perheiden auttamiseen. Suurperheen äitiys ei ole ainoa tähän johtava syy. Kaisa on itse läpikäynyt haastavan nuoruuden, jossa oma isäkin ehti jo todeta hänet toivottomaksi tapaukseksi. Koska hän on itse selviytynyt voittajana, hän haluaa nyt puolestaan auttaa muita.

Kaisa Peni on aloittanut valmentajavalmennuksen. Siihen liittyen hänellä on rekisteröitynä oma vahvuudeksi.fi-domain.

– Haluan tuotteistaa omaa äitiyteen, parisuhteeseen ja perheeseen liittyvää osaamistani ja auttaa ihmisiä haastavissa elämäntilanteissa. Näen, että vanhemmuutta ja parisuhdetta tulisi vahvistaa, jotta se voisi kannatella lapsia. Nyt tehdään monesti toisinpäin ja hoidetaan lasta, ei vanhempaa.

Hän suunnittelee myös hyväntekeväisyyssäätiön perustamista. Säätiö toimisi lasten, nuorten ja perheiden auttamiseksi.

Lue myös:

Uusi sijoitusopas taluttaa aloittelijaa kädestä pitäen

Miten voitin pelkoni ja perustin oman yrityksen

9 fiksuinta vinkkiä lisätulojen käyttämiseen

Oma tapa olla yrittäjä voi muuttaa muotoaan ajan kuluessa

Mobify-taloussovellus – omia aitoja käyttökokemuksia

Kun kaipaat blogipostausta pidempää luettavaa, tsekkaa tämä kirjalista jonka avulla saat raha-asiasi paremmin haltuun. Mukana kiinnostavia oppaita lyhyine esittelyineen.

Jaa artikkeli!

Vastaa

Lataa maksuton kirjavinkkilista
Follow

Palautetta blogista

9 fiksuinta vinkkiä lisätulojen käyttämiseen

”Hyviä vinkkejä myös kokeneemmalle säästäjälle, säästäminen ei ole pelkästään kaikesta luopumista, kurjuuden maksimointia ja suurimman tuoton metsästystä. Joskus voi palkita myös itseään eikä pelkästään arvo-osuustiliä. ”

Näin aloitat shoppailulakon – 5 askelta mielenrauhaan

”Erinomaisia pointteja. Kunnon säästäjä menee kauppaan vain listan kanssa, ei kiertele kauppakeskuksissa ja maksaa käteisellä rahalla, jolloin heräteostokset minimoidaan. Suurelle osalle tylsää elämää, mutta tällä tavoin varallisuus kasvaa – jää enemmän säästöön ja osakkeisiin. ”

Tomi Salo, Suomen Osakesäästäjien hallituksen jäsen