Veera Saloheimo

Rahatoimittaja

Esittely

Hei! Olen rahatoimittaja Veera Saloheimo. Olen syvästi kiinnostunut kuluttamisesta, säästämisestä ja oman talouden hyvästä hallinnasta. Myös vastuullisuus on minulle tärkeää kaikkien näiden rahaan liittyvien ilmiöiden takana.

Kirjoitan työkseni raha-asioista lehtiin. Lisäksi haluan tuottaa rahankäytön järkeistämisestä kiinnostuneille mahdollisuuden lukea vinkkejä suoraan kotisivujeni kautta.

Rahatoimittaja-titteli kuvaa sitä, kuinka haluan keskittyä tavallisen ihmisen arjen kuluttamisen ja taloudenhallinnan kysymyksiin. Tämä toimii erotuksena taloustoimittajille, jotka kirjoittavat paljon talouden ammattilaisille ja tavallista kansalaista suoraan koskettavien aiheiden lisäksi niin yrityselämästä kuin kansantaloudesta. Rahatoimittaja on pienen ihmisen taloustoimittaja.

Hauska tutustua!

Oma tarinani selittää kiinnostuksenkohteitani paljon. Olen aiemmin elämässäni ollut kova shoppailemaan – onneksi kirppiksiä suosien. Jossakin vaiheessa halusin kuitenkin järkeistää sitä, mitä kaappeihin päätyy. Pyrin määrittelemään oman pukeutumistyylini ja valitsin rajatut värit, joihin pitäydyn vaatekaapissani.

Asuin yhdessä vaiheessa elämääni puolison kanssa 100 neliön asunnossa, ja varmaan arvaat, että tilaa tavaralle oli paljon. Kävin kuitenkin läpi mittavan tavaranvähennysprojektin, jonka aikana muun muassa myin huuto.netissä tavaraa yli 1 000 eurolla.

Hakeuduin myös ammattijärjestäjäkoulutukseen, jonka jälkeen olen käynyt myös asiakkaiden kodeissa auttamassa tavaran järjestämisessä ja karsimisessa.

Sain lapsuudenperheestäni hyvät eväät talouden hallintaan, ja vähitellen ryhdyttyäni tienaamaan omaa rahaa ryhdyin varovaisesti kokeilemaan sijoittamista. Olen halunnut ottaa tarkkaan selvää siitä, mitä olen tekemässä, joten olen lukenut aiheesta todella paljon.

Koulutukseltani olen tradenomi, ja kiinnostus sijoittamiseen ajoi suorittamaan myös rahoitusalan ammattilaisille suunnatun sijoituspalvelututkinnon.

Olen työskennellyt toimittajana vuodesta 2011 lähtien. Media-alan vuosina olen kartuttanut kokemusta myös toimitussihteerinä ja tuottajana aikakauslehdissä.

Vuonna 2017 hyppäsin freelanceriksi ja vapaudesta nauttivaksi elämäntapayrittäjäksi. Olen erikoistunut kirjoittamaan intohimoni aiheista eli kaikesta rahaan, kuluttamiseen ja oman talouden hallintaan liittyvästä.

Työkokemukseni:

– Rahatoimittaja, yrittäjä 2017->

– Toimittaja, tuottaja ja toimitussihteeri, 2011–2017

– Työttömyysturvakäsittelijä 2009–2010

– Vahinkokäsittelijä 2006–2009

Koulutukseni:

– Sijoituspalvelututkinto APV1 2018

– Ammattijärjestäjäkoulutus 2014

– Kansanopiston lehtijournalismin linja 2011

– Tradenomi, erikoistuminen mainontaan ja yritysviestintään 2008

Katso tarkempi ansioluetteloni LinkedInistä.

Mediassa

Tutustu tästä minusta tehtyihin haastatteluihin:

Veera Saloheimo Aavarahan haastattelussa Ota oma taloutesi haltuun

Aavaraha: Ota oma taloutesi haltuun

Kodin Kuvalehti: Ostolakko antoi mielenrauhaa (luettavissa printtilehdessä ja Sanomien digipalvelussa)

Ilkka: Veera Saloheimo aloitti tammikuussa vaatteidenostolakon ja säästää sillä sijoittamiseen lähes satasen kuussa (näkyy tilaajille)

Yhteishyvä-lehti: Omaksi vai lainaksi: ”Minulle asunto ei ole sijoitus”

Ukko.fi: Veeran unelma omasta yrityksestä toteutui kevytyrittäjyyden jälkeen