fbpx

Markkinointi, Oma talous, Shoppailu, Tavarat

Kehopositiivisuus on osa hyvää oman talouden hoitoa

kehopositiivisuus on osa hyvaa oman talouden hoitoa

Jaa artikkeli!

Oma suhteesi kehoosi ja raha-asiat vaikuttavat äkkiseltään kahdelta aivan erilliseltä asialta. Ne kuitenkin kytkeytyvät toisiinsa. Miten kehopositiivisuus voi auttaa karsimaan turhia kulueriä ja säästämään rahaa?

Kehopositiivisuus tarkoittaa sitä, että hyväksytään oma keho juuri sellaisena, kuin se on. Voit olla pitkä tai pätkä, hoikka tai runsas, tumma tai vaalea, vammainen tai vammaton. Kaikki ovat yhtä hyviä – ja moninaisuus on juhlan aihe.

Kehopositiivisuus kannustaa myös hylkäämään mainosten tuputtaman ideaalin yhdestä ainoasta oikeasta vartalomallista: naisen pitäisi olla hoikka, isorintainen, pitkähiuksinen ja tikissä kunnossa, miehen pitäisi olla lihaksikas, pitkä ja lyhythiuksinen. Eihän se ole realistista, että kaikki ihmiset olisivat kuin yhdestä muotista!

Ihannevartaloa kantavilla ihmisillä markkinoidaan erilaisia tavaroita ja palveluja. Mainokset, elokuvat, tv-ohjelmat, sosiaalinen media, lehtijutut ja niin edelleen ovat täynnä nuoria laihoja ihmisiä. Tavallisen näköisiä ihmisiä kaikessa monimuotoisuudessaan näkee paljon vähemmän.

Tosiasiassa some- ja elokuvatähtien tai valokuvamallien työstä iso osa on hyvältä näyttäminen, ja heillä on siihen rahaa ja ammattilaisia tukena ympärillään. He hyödyntävät personal trainereita, stylistejä, meikkaajia ja niin edelleen. Ei tavallisen ihmisen voi olettaa ottavan itselleen yhtä ylimääräistä kokopäivätyötä ulkonäöstä huolehtimisesta.

Tyytymättömyys luo tarpeen

Koska monikaan ei voi tunnistaa itseään julkisuudessa näkyvistä ihmisistä, voi hämärtyä käsitys siitä, mikä on hyvää ja kaunista. Ihminen voi alkaa ajatella, että hänen pitäisi olla saman näköinen kuin niiden aikakauslehdessä esiintyvien photoshopattujen teini-ikäisten mallien.

Tämä on vaaran paikka. Kun ihminen ajattelee, että hänen pitäisi olla jotain muuta, kuin mitä hän on, hän on tyytymätön – ja altis ostamaan ulkopuolelta ratkaisun.

Jos ajattelet, että vatsasi on liian iso ja pehmeä, sinulle on helppo myydä muotoilevat alushousut. Jos painat mielestäsi liikaa, käytät osan palkastasi hölynpöly-laihdutuspillereihin.  Jos inhoat reisiäsi, tartut työmatkalla näkemääsi selluliittivoidetarjoukseen. Jos pidät kasvonpiirteitäsi liian pyöreinä, olet altis ostamaan varjostusvoidetta.

Lupausten tavarataivas

Ja niin edelleen. Esimerkkejä on loputtomasti. Tuotteita jotka lupaavat ihannoimaamme ulkonäköä on markkinoilla pilvin pimein.

Tietystikään kaikki vaate- ja kosmetiikkaostokset ja niin edelleen eivät ole turhia. Lisäksi kaunistautuminen on mukavaa itsensä hemmottelua, ja siihen liittyy monia muitakin merkityksiä. Mutta ei mennä nyt siihen.

Itseinhosta ja itsensä muuttamisen motiivista lähtevät ostokset ovat kuitenkin niin turhia. On äärimmäisen surullista, jos ihminen ei pysty hyväksymään itseään, ja lähtee paikkaamaan asiaa milloin milläkin tuotteilla ja käsittelyillä.

Omaksu kehopositiivisuus mieleesi, hoivaa itseäsi hyvällä ruualla, liikunnalla ja levolla sekä jätä kauppaan muodonmuutosta lupaavat turhakkeet! Käytä rahat mieluummin vaikkapa opiskeluun, onnellisuutta lisääviin elämyksiin tai puskurirahaston säästämiseen.

Lue myös:

Hyvästit pikamuodille – pidennä vaatteittesi käyttöikää

Näin aloitat shoppailulakon – 5 askelta mielenrauhaan

Miten säästää rahaa helposti – 50 nokkelaa säästövinkkiä

Vaatebudjetti 0 euroa – ostoslakko oli vapauttava kokemus

12 lapsen äiti sijoittaa ja pyörittää Amazon-verkkokauppaa

Jaa artikkeli!

Vastaa

Lataa maksuton kirjavinkkilista
Follow

Palautetta blogista

9 fiksuinta vinkkiä lisätulojen käyttämiseen

”Hyviä vinkkejä myös kokeneemmalle säästäjälle, säästäminen ei ole pelkästään kaikesta luopumista, kurjuuden maksimointia ja suurimman tuoton metsästystä. Joskus voi palkita myös itseään eikä pelkästään arvo-osuustiliä. ”

Näin aloitat shoppailulakon – 5 askelta mielenrauhaan

”Erinomaisia pointteja. Kunnon säästäjä menee kauppaan vain listan kanssa, ei kiertele kauppakeskuksissa ja maksaa käteisellä rahalla, jolloin heräteostokset minimoidaan. Suurelle osalle tylsää elämää, mutta tällä tavoin varallisuus kasvaa – jää enemmän säästöön ja osakkeisiin. ”

Tomi Salo, Suomen Osakesäästäjien hallituksen jäsen