fbpx

Kaupallinen yhteistyö, Oma talous, Säästövinkit

Puhelinlaskuni pieneni alle puoleen – näin kilpailutat liittymäsi

puhelinoperaattorin kilpailutus kannattaa

Jaa artikkeli!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: PUHELINLIITTYMÄ.NET

Puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa aika ajoin, sillä operaattorien tarjoukset vaihtuvat tiuhaan. Itse kilpailutin juuri liittymäni, ja sen seurauksena laskuni tulee painumaan alle puoleen. Katso tästä ohjeet liittymän kilpailutukseen vaihe vaiheelta.

Tiesin että vanhan operaattorini määräaikainen tarjous tulisi päättymään tässä kuussa, joten halusin selvittää, mistä jatkossa saisin edullisen liittymän.

En ollut aikaisemmin kilpailuttanut puhelinliittymää, ja totta puhuakseni aihe tuntui vähän hankalalta lähestyä. Kaikenlaiset vaikeat tekniset termit vilisivät päässä: gigatavut, datanopeudet, SMS- ja MSM-viestit, puheaikaminuutit ja niin edelleen. Mistä ihmeestä minä tietäisin, millaisen liittymäpaketin todella tarvitsisin?

Rupesin kuitenkin rauhoittumaan ja lähestymään asiaa viileän järkevästi. Lopulta kaikki tarvittavat asiat kilpailutusta varten selvisivät suht helposti, ja ennen kaikkea tulevaan säästöön olen todella tyytyväinen!

Mutu-tuntumalla otettu liittymä kävi hintavaksi

Yksi suuri havainto kilpailutuksessa oli se, että minulla oli aiemmin selvästi ylimitoitettu liittymä, jonka kaikkea datansiirtoa, puheaikaa ja viestejä en lähellekään käyttänyt yhtenäkään kuukautena. Maksoin siis turhasta!

Olen varovainen ihminen ja olin ottanut vanhan liittymän vähän ”varmuuden vuoksi” -periaatteella – ja totta puhuen myös tietämättä todellisia käyttötarpeitani – ja nyt sain todella huomata, että olin maksanut siitä ylihintaa.

En juurikaan striimaa musiikkia tai videota tai pelaa puhelimella. Puheajan ja viestien käyttö on myös aika maltillista. Minulle riittää siis ihan peruspaketti operaattorilta. Mutta on tärkeää, että jokainen selvittää ja hankkii juuri omiin tarpeisiin sopivan puhelinliittymän.

Laskin, että viimeisen vuoden sisällä keskimääräinen puhelinlaskuni oli 28 euroa kuukaudessa. Uudella operaattorillani pohjahinta kuussa on 6 euroa, ja puhelujen ja viestien käytön mukaan lasku kohoaa maksimissaan 14 euroon. Puhelinlaskuni painuu siis vähintään puoleen entisestä!

Mutta lähdetäänpä pitemmittä puheitta katsomaan, miten tein kilpailutuksen. Tässä ohje vaihe vaiheelta.

1. Selvitä käyttösi vanhoista puhelinlaskuista

Kaivele ensin arkistoistasi vanhoja puhelinlaskuja, olivatpa ne sitten sähköisessä muodossa tai paperisina. Itse tarkastelin viimeisen vuoden laskuja, mutta 3–12 kuukauden ajanjakso lienee hyvä omien käyttötilastojen muodostamiseksi.

Puhelinlaskuun on merkattu, paljonko olet kuukauden aikana käyttänyt dataa, puheaikaa ja viestejä. Ota nämä tiedot ylös. Näitä tarvitaan jatkossa. Merkkaa erikseen suurimmat datankäytön, puheajan ja viestien määrät.

Omat tilastoni olivat kuukaudesta toiseen melko tasaiset, ainoastaan parina kesäkuukautena dataa oli käytetty selvästi enemmän kun kesämökillä jaoin puhelimesta nettiyhteyden läppäriin.

2. Vertaile liittymiä netissä

Seuraavassa vaiheessa otetaan avuksi netin vertailusivustot, kuten Puhelinliittymä.net.

Vertailusivustolle syötetään omat käyttötiedot: datan kulutus, puheaika ja viestien määrä. Nyt kannattaa käyttää niitä omien tilastojen isoimpia kuukausikäyttömääriä ja ehkä vähän vielä varmuuden vuoksi pyöristää ylöspäin.

Tietojen antamisen jälkeen kilpailutussivustot vinkkaavat, miltä operaattorilta omiin tarpeisiin sopivan liittymän saisi edullisimmin. Huom. kaikilla vertailusivustoilla ei ole välttämättä mukana kaikkia markkinoilla olevia operaattoreita, joten on hyvä testata useampia sivustoja. Itse testasin muistaakseni viittä sivustoa, se ei kuitenkaan vienyt kovinkaan paljoa enemmän aikaa.

3. Tee valinta ja tilaa liittymä netissä

Perusteellisen vertailun jälkeen kilpailutussivustoilta on varmaan löytynyt se edullisin vaihtoehto. Sitten onkin helppo halutun operaattorin nettisivulla tilata uusi liittymä. Uusi operaattori katkaisee automaattisesti sopimuksen vanhan operaattorisi kanssa.

Sain uudelta operaattorilta sähköpostiin tilausvahvistuksen ja tunnukset sähköiseen asiointipalveluun. Joidenkin päivien kuluttua uusi sim-kortti tuli postissa ja siitä parin päivän päästä sain tekstiviestin, joka ohjeisti ajankohdan sim-kortin vaihtamiseen. Simsalabim, liittymä oli kilpailutettu!

Vanha operaattorini oli myös hereillä ja heiltä tuli sekä puhelu että tekstareja, koska he olisivat halunneet pitää vanhasta asiakakasta kiinni. Tämä voi olla hyvä paikka lypsää vielä viimeistä hyvää tarjousta. Omalla kohdallani päädyttiin kuitenkin siihen, että vanha operaattorini ei pystynyt päihittämään saamaani uutta tarjousta.


Milloin olet viimeksi kilpailuttanut puhelinliittymäsi?

Lue myös:

Vaatebudjetti 0 euroa – ostoslakko oli vapauttava kokemus

Mobify-taloussovellus – omia aitoja käyttökokemuksia

Missä käytetyt vaatteet kannattaa myydä? Suuri nettikirppisvertailu

Mitä tehdä lomalla ilmaiseksi Helsingissä?

Miten piensijoittaja hyötyy sijoituspalvelututkinnosta?

Jaa artikkeli!

4 comments on “Puhelinlaskuni pieneni alle puoleen – näin kilpailutat liittymäsi

Hannu

Kilpailuttaminen todella kannattaa.

Reply
Tomi

Puhelinliittymien vertailulla on tosiaan helppo säästää ja kuukausittaiset säästöt kumuloituvat mukavasti ajan saatossa. Hyvä vinkki ja artikkeli!

Reply
Janne

Fiksuja pointteja ja tosiaan helppo säästää tuntuvia summia kilpailuttamalla puhelinliittymän netissä!

Reply
Korva

Ainoa virhe on se että puhelin myyjjillä on paremmat kampanijat kun netissä tai liikkeissä eli järkevin tapa on tehdä liitymä kilpailutus puhelimessa ja omat ongelmansa noissa kulutuksen mukaan menevissä liittymissä koska jos joku kuukausi puhut paljon enemmän on liitymäsi kallimpi kun se edellinen 28e…

Reply

Vastaa

Lataa maksuton kirjavinkkilista
Follow

Palautetta blogista

9 fiksuinta vinkkiä lisätulojen käyttämiseen

”Hyviä vinkkejä myös kokeneemmalle säästäjälle, säästäminen ei ole pelkästään kaikesta luopumista, kurjuuden maksimointia ja suurimman tuoton metsästystä. Joskus voi palkita myös itseään eikä pelkästään arvo-osuustiliä. ”

Näin aloitat shoppailulakon – 5 askelta mielenrauhaan

”Erinomaisia pointteja. Kunnon säästäjä menee kauppaan vain listan kanssa, ei kiertele kauppakeskuksissa ja maksaa käteisellä rahalla, jolloin heräteostokset minimoidaan. Suurelle osalle tylsää elämää, mutta tällä tavoin varallisuus kasvaa – jää enemmän säästöön ja osakkeisiin. ”

Tomi Salo, Suomen Osakesäästäjien hallituksen jäsen