fbpx

Lisätulot, Shoppailu, Tavarat

Missä käytetyt vaatteet kannattaa myydä? Suuri nettikirppisvertailu

vaatteesta otetaan kuva nettikirppikselle

Jaa artikkeli!

Onko sinulle kertynyt vaatteita, joita et enää tarvitse, ja haluaisit myydä ne? Tässä artikkelissa vertaillaan seitsemää eri nettikirppistä. Kriteereinä ovat ilmoituksen teon ja kaupankäynnin helppous sekä myyntituottojen osuus myyntihinnasta.

(Artikkeli sisältää kumppanimarkkinointilinkkejä.)

Kun luet tätä, olet ehkä ahkeroinut raivaamalla vaatekaappisi ja lajitellut sieltä pois ne pukineet, joita et enää käytä. Onnittelut isosta työstä! Vaatteita jää helposti pois käytöstä, kun koko tai tyyli muuttuu.

Mutta mitä niille vaatekappaleille nyt tekisi? Ainakin osa niihin aikanaan käytetyistä euroista olisi mukava saada takaisin. Tosin arjessasi ei ole aikaa seisoa useana päivänä kirppispöydän takana päivystämässä saadaksesi vain raahata takaisin kotiin puolet nyssäköistä päivän päätteeksi. Mikä olisi vaivattomin ja tuottoisin myyntikanava?

Tässä vertailussa on mukana seitsemän nettikirppistä. Kustakin niistä on ensin lyhyet esittelyt – mitä voi laittaa myyntiin ja miten homma toimii. Lisäksi tuotteiden myyntiin laittamisen ja kaupanteon helppous on pisteytetty tähdillä *–***, jossa yksi tähti merkitsee hankalahkoa prosessia ja kolme tähteä mahdollisimman helppoa prosessia.

Lisäksi vertailussa on selvitetty, mikä on myyntituotto esimerkkituotteille, joita ovat 10 euron hintainen neule ja 50 euron hintainen laukku. Helppouspisteet ja myyntituotot näkyvät vielä lopun vertailutaulukosta, josta näet tiedot kootusti yhdellä silmäyksellä. Voit valita itse, painotatko enemmän ilmoituksenteon tai myynnin helppoutta tai mahdollisimman suurta myyntituottoa.

1. Vähänkäytetty.fi

Mikä?: Vähänkäytetty.fi on nettikirppis, jossa voi myydä naisten, miesten ja lasten vaatteiden lisäksi monenlaista postitse kulkevaa tavaraa kotiin ja harrastuksiin. Yhdessä myyntierässä pitää olla vähintään 10 tuotetta. Ostajalla maksullinen palautusoikeus.

Myyntiin lisäämisen helppous: *

Kaupanteon helppous: **

Myyjän tulee olla rekisteröitynyt käyttäjäksi. Ensin tuotteet kuvataan itse ja niiden tiedot täytetään palveluun. Tämän jälkeen Vähänkäytetty.fi tarkistaa tuotteet. Sitten tuotteet voi postittaa numeroituina ja pakattuina.

Myyntituotto/ 10 € neule: 6,41 € tai hieman enemmän, jos myyntierässä on enemmän kuin 10 tuotetta

Myyntituotto/ 50 € laukku: 46,41 € tai hieman enemmän, jos myyntierässä on enemmän kuin 10 tuotetta

(Vähänkäytetty.fi lisää jokaisen tuotteen hintaan 2,90 € ja lisäksi toimituskulut jokaisesta vähintään 10 tuotteen myyntierästä ovat vähintään 6,90 €)

Rekisteröitymällä Vähänkäytetty.fi:n kanta-asiakkaaksi tämän linkin kautta saat ilmaisen toimituksen ensimmäiseen tilaukseesi.

2. Emmy

Mikä?: Emmy.fi on nettikirppis naisten, miesten ja lasten laadukkaille merkkivaatteille. Emmyllä on oma rajattu lista vaatemerkeistä, joiden tuotteita sen kautta myydään. Sivustolla ei myydä esimerkiksi H&M:n, Vilan tai Dressmanin vaatteita. Tuotteilla on vaihto-oikeus ja maksullinen palautusoikeus.

Myyntiin lisäämisen helppous: ***

Kaupanteon helppous: ***

Tuotteista täytetään myyntilähete ja ne viedään myyntitarroilla varustetuissa pakkauksissa Emmyn myyntilaatikkoon, postitetaan tai viedään Emmyn toimipisteeseen Lohjalle. Emmy valokuvaa tuotteet sekä hinnoittelee ne ja laatii myynti-ilmoitukset. Ostaminen tapahtuu kuin missä tahansa verkkokaupassa.

Myyntituotto/ 10 € neule: 1,43–1,84 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 25,95–30,05 €

(Tuotot maksetaan tilille tai lahjakortteina. Emmyn kumppaneiden lahjakortteihin saa 10 prosentin lisätuoton ja Emmy-lahjakortteihin 31.12.2019 asti 15 prosentin lisätuoton. Lisäksi ensimmäisestä myyntituotosta vähennetään kuljetuskulut 6,90 € per myyntierä tai postitse toimitettu paketti (tätä ei huomioitu vertailun summissa).)

Saat Emmyyn -15 % alekoodin tätä linkkiä klikkaamalla. Koodin voi käyttää vähintään 10 euron tilaukseen.

3. Facebook Marketplace

Mikä?: Marketplace on Facebookin sisällä oleva markkinapaikka ja nettikirppis, josta löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä. Linkki Marketplaceen sijaitsee Facebookin etusivulla vasemman laidan listauksessa. Myyjän ja ostajan tulee luonnollisesti olla Facebookin käyttäjiä, mutta muuta rekisteröitymistä ei tarvita. Kaupankäynti on suoraan kuluttajien välistä, joten ostajalla ei ole palautusoikeutta ellei muusta ole sovittu.

Myyntiin lisäämisen helppous: **

Kaupanteon helppous: *

Ilmoituksen lisääminen vaikkapa älypuhelimella on helppoa: ota kuva tai pari ja lisää ne lyhyen kuvauksen kera Marketplaceen. Kauppojen lukkoon lyöminen voi kuitenkin olla hankalaa. Monet tiedustelevat tuotteen saatavuutta, vaikka vasta harkitsevat ostoksen tekoa. Peruutukset ovat yleisiä.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

(Myyjä saa käteen koko myyntihinnan, sillä Facebook ei ota välistä mitään maksuja.)

nettikirppis vaatteita
Nettikirppiksillä voi myydä kaikenlaista pukeutumiseen.

4. Facebook-kirppisryhmät

Mikä?: Facebookissa on paikkakunta-, kaupunki- ja kaupunginosakohtaisia sekä tietylle vaatemerkille tai -tyylille omistettuja kirpputoriryhmiä. Ryhmiin lähetetään liittymispyyntö ja sen jälkeen pääsee käymään kauppaa ryhmän sisällä. Ryhmiä ovat esimerkiksi Kallio kierrättää ja Mini Rodini & Friends -kirppis.

Myyntiin lisäämisen helppous: **

Kaupanteon helppous: *

Ilmoituksen lisääminen on yhtä sujuvaa kuin Facebook Marketplacessa. Sen sijaan kaupanteko on tunnetusti jo monien vitsienkin aihe. Moni tuntee aiheettomien varausten, sovitus- ja mittaustiedustelujen, jonojen ja peruutusten aiheuttaman tuskanhien.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

5. Huuto.net

Mikä?: Huuto.netissä voi myydä lähes mitä tahansa kuluttajalta kuluttajalle. Palvelulla on 350 000 viikkokävijää. Kauppapaikalla on paljon myös yrityksiä myymässä tuotteitaan. Kauppatapoina myyjä voi käyttää huutokauppaa tai osta heti -ominaisuutta. Ostajalla ei palautusoikeutta.

Myyntiin lisäämisen helppous: *

Kaupanteon helppous: **

Sekä ostajan että myyjän tulee olla rekisteröityneinä käyttäjäksi. Myynti-ilmoitukseen vaaditaan melko paljon tietoja, joiden täyttäminen vie jonkin verran aikaa, mutta luonnollisesti ne helpottavat ostajan päätöksentekoa. Kaupanteko sen sijaan on helppoa, sillä painettuaan osta heti- tai huuda-nappia ostaja sitoutuu ostamaan tuotteen eikä peruutuksia tule.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

(Huuto.netissä myyminen ei maksa mitään.)

6. Tori.fi

Mikä?: Tori.fi on Huuto.netin kaltainen laaja-alainen kauppapaikka, jossa voi myydä vaatteiden lisäksi todella monenlaista tavaraa. Myyjä voi postittaa tuotteet ostajalle tai ostaja noutaa hankintansa. Tori.fillä on 2,4 miljoonaa kuukausikävijää. Myynti-ilmoitusten lisäksi Tori.fissä voi julkaista muun muassa annetaan-ilmoituksia.

Myyntiin lisäämisen helppous: **

Kaupanteon helppous: *

Myynti-ilmoitukseen ei vaadita laajoja tietoja, joten sen lisääminen on nopeaa. Varman ostajan löytyminen voi kestää jonkin aikaa, sillä Tori.fi:n kautta voit saada ostajaehdokkailta viestejä ja puheluita, joiden joukossa voi olla kaikennäköisiä tiedusteluja ja tinkimisiä ostolupauksen lisäksi.

Myyntituotto/ 10 € neule: 10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 50 €

(Tori.fi:ssä myyminen ei maksa mitään.)

7. Zadaa

Mikä?: Zadaa on sovellus, joka toimii kauppapaikkana naisten ja lasten pukeutumisen tuotteille. Zadaa toimii Suomen lisäksi Tanskan ja Saksan markkinoilla. Zadaan erikoisuus on se, että siellä ostajat pystyvät löytämään juuri omalle vartalomallilleen ja pukeutumistyylilleen sopivia vaatteita.

Myyntiin lisäämisen helppous: *

Kaupanteon helppous: **

Sovelluksella otetaan vaatteesta kuvia ja sinne täytetään myynti-ilmoitukseen vaaditut tiedot. Kaupanteossa ei ole soutamista ja huopaamista, vaan ostaja maksaa tuotteen Zadaalle lisättyään sen ostoskoriin kuin verkkokaupassa.

Myyntituotto/ 10 € neule: 8,10 €

Myyntituotto/ 50 € laukku: 44,50 €

(Myyjä saa rahat pankkitililleen 3–5 pankkipäivän kuluessa siitä, kun kauppa on saatettu loppuun.)

Käyttämällä Zadaassa koodia VS1632 saat ilmaisen toimituksen.

Nettikirppisten vertailu

Myyntiin lisäämisen helppousKaupanteon helppousMyyntituotto/ 10 € neuleMyyntituotto/ 50 € laukku
Vähänkäytetty.fi***6,41 €46,41 €
Emmy******1,43–1,84 €25,95–30,05 €
Facebook Marketplace***10 €50 €
Facebook-kirppisryhmät***10 €50 €
Huuto.net***10 €50 €
Tori.fi***10 €50 €
Zadaa***8,10 €44,50 €

Oletko myynyt vaatteita nettikirppiksillä? Mikä niistä on suosikkisi ja miksi?

Lisäys 9.8.2019 lukijakommentin perusteella: Myös Rekki on vaatteiden myyntiin tarkoitettu nettikirppis.

Lue myös:

Mobify-taloussovellus – omia aitoja käyttökokemuksia

Näin aloitat shoppailulakon – 5 askelta mielenrauhaan

Vaatebudjetti 0 euroa – ostoslakko oli vapauttava kokemus

Oma tapa olla yrittäjä voi muuttaa muotoaan ajan kuluessa

Hyvästit pikamuodille – pidennä vaatteittesi käyttöikää

Jaa artikkeli!

5 comments on “Missä käytetyt vaatteet kannattaa myydä? Suuri nettikirppisvertailu

Myyn aina kaikki käytetyt vaatteet juurikin Vähänkäytetyssä ja mielestäni palvelu on toiminut kaikin puolin hyvin. Olin hieman pettynyt, kun myytäviin hintoihin lisätään nykyään 2,90e (aiemmin oli 1,90e), joka mielestäni vaikeuttaa edullisten vaatteiden myyntiä. Myyntiin lisääminen on mielestäni helppoa ja usein palveluun saa myös lähettää myytävät tuotteet ilmaiseksi. Itse hyödynnän sen aina enkä ole vielä kertaakaan maksanut lähettämisestä. Kannattaa siis tilata uutiskirje! Ehdoton plussa on se, ettei tarvitse olla ostajien kanssa itse missään tekemisissä 🙂

Zadaata kokeilin joskus myös, mutta en kokenut vaivan arvoiseksi. Siellä kun kaiken joutuu tekemään itse.

Rekki.fi-palvelusta ostan itse lähes kaikki vaatteeni, sillä siellä myydään hyviä brändejä edullisesti. Suosittelen tutustumaan!

Reply
Veera Saloheimo

Kiitos kokemusten ja vinkkien jakamisesta Cami! Täytyypä tutustua vielä Rekki.fi:hin! 😀

AnnaK

Facebookin merkki-ryhmät ovat kyllä toimivia ja muutenkin netti-myynti voittaa perinteisen kirppispöydän pidon mennen tullen. Itse myyn vain vaatteet, joilla on enemmän arvoa, mutta muut lahjoitan sitten eteenpäin. Tori.fi on myös kätevä palvelu, jota tulee hyödynnettyä. Täältä myös pisteet Rekki.fi -palvelulle.

Reply
Veera Saloheimo

Kiitos kommentista! 😀 Olet tuossa ihan oikeassa, että usein myymään kannattaa ryhtyä vain vähän arvokkaampia vaatteita, muut on parempi laittaa suoraan lahjoitukseen. Tietysti rikkinäisten ja likaisten vaatteiden paikka on sitten ihan roskissa, lumppuna tai siivousrätteinä.

Säästä rahaa

Facebookissa tullut itsekin myytyä paljon muutakin kuin vain vaatteita. Toimii yleensä tosi hyvin ja nopeasti. Nykyään Facebookin oma ”Marketplace” on ehkä paras vaihtoehto, sillä voit helposti selailla kaikkia alueellasi olevia second hand tuotteita. Myös monet vaatekaupat kierrättää nykyään käytettyjä vaatteita ja vastineeksi saa alennuksen seuraavasta ostoksesta. Eli tämä voi olla hyvä tapa kierrättää vaatteita, jotka ei muuten menisi kaupaksi, tilanteessa jossa tarvitset itse ostaa uusia vaatteita.

Reply

Vastaa

Lataa maksuton kirjavinkkilista
Follow

Palautetta blogista

9 fiksuinta vinkkiä lisätulojen käyttämiseen

”Hyviä vinkkejä myös kokeneemmalle säästäjälle, säästäminen ei ole pelkästään kaikesta luopumista, kurjuuden maksimointia ja suurimman tuoton metsästystä. Joskus voi palkita myös itseään eikä pelkästään arvo-osuustiliä. ”

Näin aloitat shoppailulakon – 5 askelta mielenrauhaan

”Erinomaisia pointteja. Kunnon säästäjä menee kauppaan vain listan kanssa, ei kiertele kauppakeskuksissa ja maksaa käteisellä rahalla, jolloin heräteostokset minimoidaan. Suurelle osalle tylsää elämää, mutta tällä tavoin varallisuus kasvaa – jää enemmän säästöön ja osakkeisiin. ”

Tomi Salo, Suomen Osakesäästäjien hallituksen jäsen