fbpx

Oma talous, Shoppailu, Tavarat

TOP4 sovellusta menojen ja tulojen seurantaan

top4 sovellusta menojen ja tulojen seurantaan

Jaa artikkeli!

Rahatoimittaja selvitti, millaisia sovelluksia eli appeja on tarjolla budjetointiin sekä menojen ja tulojen seurantaan. Kaikki vertailun sovellukset ovat ilmaisia ja saatavilla sekä Androidiin että Applen laitteisiin.

Seuraamalla rahan virtaamista sisään ja ulos lompakosta pääsee paremmin tolalle oman talouden tilasta. Kulujen kirjaaminen voi paljastaa huomaamattomia rahareikiä, jotka eivät välttämättä edes edistä elämäsi tavoitteita.

Kulukirjanpitoa voi tehdä esimerkiksi Excelillä tai ruutuvihkoon. Joissakin pankeissa verkkopankki lajittelee automaattisesti menot eri luokkiin. Tässä vertailussa on keskitytty mobiililaitteisiin saatavilla oleviin sovelluksiin, joilla kirjanpidon voi hoitaa.

Tehdyt hankinnat on hyvä kirjata sovellukseen mahdollisimman pian. Älypuhelin lienee jokaisella mukana lähes aina, joten sovelluksen avulla kirjaaminen on helppoa eikä unohdu.

Kaikkiin vertailun sovelluksista voi muun muassa tallentaa toistuvia menoja. Kolme vertailun sovelluksista muodostaa kulujen ja tulojen jakautumisesta havainnollisen piirakkagraafin.

Kuvissa on vierekkäin näkymät sovellusten menolistauksista ja piirakkagraafeista.

1. Penno

penno sovellus menojen ja tulojen seurantaan
Penno listaa kuukauden menot aikajärjestyksessä.

Takuusäätiön kehittämä Penno ei ole varsinaisesti sovellus, mutta sen saa kätevästi toimimaan älypuhelimen aloitusnäytön kautta. Valmiita kululuokkia on melko vähän, vain kahdeksan tärkeintä, mutta niitä voi lisätä itse.

Pennon vahvuus on suomenkielisyys. Ohjelmaan voi myös määritellä yhden säästötavoitteen ja seurata tavoitteen saavuttamista. Penno on aina ilmainen eikä tuputa maksullista versiota, mikä on rauhoittavaa.

2. Spendee

spendee sovellus menojen ja tulojen seurantaan
Värikkäässä Spendessä on sekaisin suomen ja englannin kieltä.

Spendee on monipuolinen sovellus – sillä voi menojen ja tulojen seurannan lisäksi asettaa budjetteja ja osabudjetteja eri kululajeille ja ajanjaksoille. Piirakkagraafin lisäksi se muodostaa viivagraafin kuvaamaan tulojen ja menojen suhdetta kuukauden edetessä.

Spendee on raikkaan näköinen ja värikäs, mutta kielipolitiikka on auttamattoman sekavaa: suurin osa teksteistä on suomeksi, mutta osa englanniksi – ilman mitään logiikkaa. Näin kävi ainakin testin Android-puhelimella.

3. Monefy

Monefy sovellus menojen ja tulojen seurantaan
Monefyn piirakkagraafissa symbolit havainnollistavat, mihin raha on mennyt.

Monefyssa on selkeästi ja miellyttävän näköisesti perustoiminnot kulujen seurantaan. Valmiita meno- ja tuloluokkia on useita, ja ne näkee piirakkagraafina sovelluksen etusivulta. Uusien tapahtumien lisääminen käy nopeasti.

Monefysta on tarjolla useita eri kieliversioita, mutta ei suomea tai ruotsia. Näin ollen englanti lienee tutuin kieli suomalaiselle käyttäjälle.

4. Fudget

Fudget sovellus menojen ja tulojen seurantaan
Fudget listaa menot ja tulot simppelisti.

Fudget on englanninkielinen riisuttu malli kulujen ja tulojen seurantaan, vähän kuin tuunattu taulukkolaskentaohjelma puhelimessa. Asetuksia piti hieman muuttaa heti aluksi, jotta homma alkaisi toimia: esimerkiksi dollarin merkin vaihdoin euroksi.

Kätevimmin Fudget toimii, kun merkkaa aikajärjestyksessä aina eteen tulleet tulot ja menot. Näin sovellus ilmoittaa, paljonko kulloinkin ollaan plussalla tai miinuksella.

Spendeestä, Monefystä ja Fudgetista on tarjolla myös maksullinen premium-malli, joissa on enemmän ominaisuuksia.

Lisäksi menojen ja kulujen seurantaan on tarjolla muitakin sovelluksia, jotka ovat saatavilla vain joko Androidille tai iOSiin. Niitä voi etsiä omasta sovelluskaupasta esimerkiksi hakusanoilla ”budget app” tai ”money manager app”.

Jäikö listasta puuttumaan joku ilmainen ja sekä Androidille että iOSille sopiva sovellus? Oletko jo käyttänyt jotakin sovellusta kulujen seurantaan?

*Päivitys 14.3.2019: Facebook-kommentista sain vinkin, että Toshl on myös vaatimukset täyttävä sovellus.

Omien menojen ja tulojen seuraamisen lisäksi raha-asioita auttaa tiedostamaan uuden oppiminen ja lukeminen. Lataa tästä ilmainen kirjavinkkilista, jossa on 25 säästämiseen, sijoittamiseen ja kuluttamisen järkeistämiseen liittyvää teosta esittelyineen.

Vai tuskailetko suurien kulujen ja huojuvien laskupinojen kanssa? Omaksu keinot siihen, miten säästää rahaa helposti! Sentinvenyttäjän ideapankki – 365 säästövinkkiä arjen talouteen -e-kirja näyttää, miten suitsia pienemmiksi erilaisia kulueriä ja kuinka omaksua säästäväinen ajattelutapa.

Lue myös:

Uusi sijoitusopas taluttaa aloittelijaa kädestä pitäen

Miten säästää rahaa helposti – 50 nokkelaa säästövinkkiä

Kehopositiivisuus on osa hyvää oman talouden hoitoa

9 fiksuinta vinkkiä lisätulojen käyttämiseen

Etkö onnistu säästämään? Ota käyttöön ilmainen apuväline, joka voi löytyä valmiiksi verkkopankistasi (Iltalehti Rahaan kirjoittamani artikkeli budjettisovelluksista, pankkien sovelluksista ja verkkopankkien menoseurannan työkaluista)

Jaa artikkeli!

4 comments on “TOP4 sovellusta menojen ja tulojen seurantaan

Mulla on käytössä RealByten Money Manager ja oon tykännyt! Sovelluksessa on pelkkien tulojen ja menojen lisäksi tilit – eli minne tilille rahaa tulee ja mistä sitä menee (pankkitilit, käteinen yms.) Soveltuisi pienen yrityksen kirjanpitoonkin (saisi lisättyä kuitteja), mutta itse käytän ihan omaan talouteeni 🙂

Reply
Veera Saloheimo

Hei ja kiitos paljon kommentista! Nuohan kuulostavat monipuolisilta toiminnoilta 🙂 Ja Money Manager näyttäisi olevan saatavilla sekä Androidiin että iPhonellekin.

Pasi

Täällä käytössä HomeBudget, synkkaa yli laitteiden, voi tehdä koko perheen budjetin tileineen päivineen. Loistava Mac – käyttäjille.
Voit lisätä laskut, tulot, päivittäiskulut, kuitit, tehdä budjetin ja se seuraa tuloja/menoja jne. Laskee ennusteita.

Reply
Veera Saloheimo

Hyvä vinkki, kiitos! 🙂

Vastaa

Lataa maksuton kirjavinkkilista
Follow

Palautetta blogista

9 fiksuinta vinkkiä lisätulojen käyttämiseen

”Hyviä vinkkejä myös kokeneemmalle säästäjälle, säästäminen ei ole pelkästään kaikesta luopumista, kurjuuden maksimointia ja suurimman tuoton metsästystä. Joskus voi palkita myös itseään eikä pelkästään arvo-osuustiliä. ”

Näin aloitat shoppailulakon – 5 askelta mielenrauhaan

”Erinomaisia pointteja. Kunnon säästäjä menee kauppaan vain listan kanssa, ei kiertele kauppakeskuksissa ja maksaa käteisellä rahalla, jolloin heräteostokset minimoidaan. Suurelle osalle tylsää elämää, mutta tällä tavoin varallisuus kasvaa – jää enemmän säästöön ja osakkeisiin. ”

Tomi Salo, Suomen Osakesäästäjien hallituksen jäsen